The Rescue Rockers

tv-maasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

The Rescue Rockers oli Larvasta kotoisin oleva rock-yhtye. Nykyisin yhtye on tunnettu lähinnä siitä, että se oli Larvan laakerin laulaja-kitaristi Lassi Ajantin ja entisen kitaristi Lenni Romppalan aiempi yhtye. Yhtye perustettiin vuonna 1983 ja 1990-luvun puoliväliin mennessä se lopetti toimintansa, sillä Larvan laakerin suosio oli ylittänyt The Rescue Rockersin ja Larvan laakerista tuli sen jäsenten pääprojekti. Yhtye on tehnyt kolme yhden esiintymisen mittaista paluuta vuosina 2001, 2003, 2011 sekä pidemmän paluun vuosina 2015–2017, jonka jälkeen se lopetettiin toistaiseksi. Vuonna 2022 osa jäsenistä esiintyi Ajannin muistokonsertissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Rescue Rockersin perustivat 12-vuotiaat kitaristi Lassi Ajanti ja rumpali Rasmus Sirenne vuonna 1983 Larvassa. Aluksi he soittivat kahdestaan ZZ Fröbaa, Maija Tapparia ja Aappo Epänormaalia Sirennen huoneessa. Kun mukaan liittyi basisti Arvo Paunuvuori, he siirtyivät soittamaan tämän perheen autotalliin. Ajanti ja Paunuvuori lauloivat kumpikin pää- ja taustalauluja.

Opittuaan yhteissoiton, he alkoivat soittaa monipuolisesti muutakin rockia ja sen eri alalajeja. Lassi Ajantin musiikkimaku oli erittäin monipuolinen, mistä saa kiittää hänen musikaalista perhettään. Hänen kotona kuunneltiin paljon radioita sekä monipuolista musiikkia.

Koska kaikki jäsenet olivat alaikäisiä, The Rescue Rockers keikkaili kouluissa, nuoristotiloissa ja kaikille ikäryhmille tarkoitetuilla esiintymispaikoilla, kunhan jäsenet koulunkäynniltään ehtivät. Eräs mainittava alkuaikojen esiintyminen oli vuonna 1985 larvalaisen tavaratalon avajaisissa, kuten myös paikalliset bändikisat vuonna 1986. The Rescue Rockers herätti huomiota jäsentensä soittotaidoilla.

Muita jäseniä vanhempi kitaristi Lenni Romppala liittyi The Rescue Rockersiin vuonna 1987. Hänestä tuli muiden jäsenten isovelihahmo. Romppala toi yhtyeeseen lisää ammattimaisuutta, hankki heille kunnollisen treenikämpän ja opetti Ajantin säveltämään. He alkoivat kirjoittaa omia kappaleita ja pian yhtye soittikin vain omaa tuotantoaan. The Rescue Rockers äänitti demokasetin vuonna 1988, ja näiden sekä kasvavan julkisuutensa avulla yhtye onnistui herättämään levy-yhtiön kiinnostuksen.

Marraskuussa 1988 julkaistiin ensimmäinen single ”The Little Boy”, josta myös tehtiin musiikkivideo, ja vuonna 1989 studioalbumi The Rescue Rockers, jota arvostetaan loistavana rock-albumina, ja joka on saanutkin klassikkoaseman TV-maassa.

Albumia seurasi The Rescue Rockersin ensimmäinen kiertue, mutta sen jälkeen yhtye oli tauolla Ajannin keskittyessä sivuprojektiinsa Larvan laakeriin. Larvan laakeri sai paljon enemmän suosiota kuin The Rescue Rockers, mikä vei Ajannin mielenkiintoa pois The Rescue Rockersilta.

The Rescue Rockers kuitenkin päätti jatkaa toimintaansa vuonna 1992, jolloin se levytti Where I Come From -albumin. Tämä toi yhtyeelle hetkellistä julkisuutta. Lassi Ajanti kuitenkin lähti albumin jälkeen jälleen Larvan laakerin pariin.

The Rescue Rockers keikkaili vuoteen 1995 asti. Tuolloin yhtye jäi tauolle Ajannin ja Romppalan Larvan laakeri-kiireiden takia. Romppala liittyi myös Larvan laakeriin vuonna 1995. Tämä sivuprojekti kasvoi pääbändiään suositummaksi ja alkoi rajoittaa The Rescue Rockersin toimintaa.

Vuonna 2001 The Rescue Rockers esiintyi yhden kerran ja samoin kerran vuonna 2003. Vuonna 2011 yhtye kokoontui jälleen esiintymään ja kertoi tämän olevan yhtyeen viimeinen esiintyminen. Näillä keikoilla rummuissa oli Pasi Laamanen Juudas Pappi-yhtyeestä, sillä Rasmus Sirenne ei halunnut osallistua.

The Rescue Rockers kuitenkin ilmoitti vuonna 2015 palaavansa ja tällä kertaa pysyvästi. Sirenne oli saatu takaisin kokoonpanoon. Ensimmäinen esiintyminen oli 27. kesäkuuta 2015, jonka jälkeen yhtye lähti comeback-kiertueelle. Marraskuussa yhtye astui studioon, jossa syntyi maaliskuussa 2016 julkaistu albumi Danger Rangers. Loppuvuonna 2016 The Rescue Rockers keikkaili jälleen. Rummuissa oli Hermanni Väntänen, sillä Ajanti oli riitaantunut Sirennen kanssa erotettuaan tämän Larvan laakerista. Viimeisen kerran yhtye esiintyi helmikuussa 2017 ja tämän jälkeen he ilmoittivat lopettavansa "toistaiseksi".

The Rescue Rockersin jälkeen Lassi Ajanti ja Lenni Romppala soittivat pitkään Larvan laakerissa. Romppala erotettiin Larvan laakereista vuonna 2020 ja Ajanti kuoli vuonna 2022. Yhtye on saanut huomiota paljon siksi, että Larvan laakerin fanit ovat tutustuneet Ajannin aikaisempaan tuotantoon ja täten löytäneet myös The Rescue Rockersin.

Arvo Paunuvuori siirtyi musiikkialalta muihin töihin, mutta jatkaa soittamista vapaa-ajallaan. Rasmus Sirenne soitti useissa bändeissä ennen liittymistä Larvan laakeriin, jossa soitti vuodet 2004–2016.

Syyskuussa 2022 osa yhtyeen jäsenistä esiintyi Ajannin muistokonsertissa esittäen yhtyeen kappaleita. Lenni Romppala kieltäytyi osallistumasta koko tapahtumaan. Koska molemmat kitaristit eivät olleet käytettävissä, he lainasivat Larvan laakerin kitaristia sekä basistia, sillä Paunuvuori pelkästään lauloi.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Rescue Rockersin kokoonpanot
1983–1987 (alkuperäinen)
1987–1995
  • Lassi Ajanti – laulu, kitara
  • Arvo Paunuvuori – laulu, basso
  • Lenni Romppala – kitara
  • Rasmus Sirenne – rummut
2001–2011
  • Lassi Ajanti – laulu, kitara
  • Arvo Paunuvuori – laulu, basso
  • Lenni Romppala – kitara
  • Pasi Laamanen – rummut
2015–2016
  • Lassi Ajanti – laulu, kitara
  • Arvo Paunuvuori – laulu, basso
  • Lenni Romppala – kitara
  • Rasmus Sirenne – rummut
2016–2017
  • Lassi Ajanti – laulu, kitara
  • Arvo Paunuvuori – laulu, basso
  • Lenni Romppala – kitara
  • Hermanni Väntänen – rummut

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]