Etusivu/Uutiset:2016
Tämä on kokoelma tv-maalaisten medioiden uutisista. Tällä sivulla ovat vuoden 2016 uutiset.
Uutisarkisto 2020-luvun uutisista: 2022 • 2021 • 2020
Uutisarkisto 2010-luvun uutisista: 2019 • 2018 • 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012 • 2011 • 2010
Uutisarkisto 2000-luvun uutisista: 2009 • 2008 • 2007 • 2006 • 2005 • 2004 • 2003 • 2002 • 2001 • 2000
Uutisarkistoa 1900-luvun uutisista ei ole vielä saatavilla.
Jalmari Jokamies muistelee Olavi Suokiveä: “Hän oli osa perhettä”[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
29. lokakuuta 2016 klo 20.33
Jokamiesten Veljesorkesterin laulaja Jalmari Jokamies muistelee surullisena ystäväänsä ja yhteistyökumppaniaan Olavi Suokiveä, joka menehtyi äkillisesti aivoverenvuotoon. Jokamiehen mukaan Suokivi oli paitsi lahjakas muusikko ja sanoittaja, myös lämminhenkinen ja huumorintajuinen ihminen.
"Hänen kanssaan oli aina helppoa ja hauskaa tehdä musiikkia. Olavi toi bändiin jotain erityistä. Hänen kykynsä kääntää lauluja suomeksi oli ainutlaatuista ja avasi ovia monille kuuntelijoillemme," Jokamies kertoo.
Jokamies muistaa myös Suokiven vilpittömän kiinnostuksen kaikkea ja kaikkia kohtaan. "Hän oli osa perhettä meille kaikille. Olavi ei vain jakanut musiikin iloa, vaan myös elämän ilot ja surut."
Suokivi oli tärkeä osa Jokamiesten Veljesorkesterin historiaa, ja hänen vaikutuksensa kuuluu yhä bändin musiikissa. "Hänen muistonsa elää meissä ja musiikissamme. Olemme ikuisesti kiitollisia kaikesta, mitä hän meille antoi," Jokamies sanoo liikutettuna.
Jokamiesten Veljesorkesteri aikoo kunnioittaa Suokiven muistoa tulevissa esityksissään ja pitää hänen perintönsä elävänä musiikissaan.
Muusikko ja lääkäri Olavi Suokivi on kuollut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
29. lokakuuta 2016 klo 8.31
Muusikko ja lääkäri Olavi Suokivi, 65, on menehtynyt äkillisesti aivoverenvuotoon. Hänen elämänsä oli täynnä musiikkia, ystävyyksiä ja intohimoa eri aloilla.
Suokivi syntyi TV-maassa 15. heinäkuuta 1951. Hänen isänsä kuoli onnettomuudessa hänen ollessaan vain kuusivuotias. Tämä vaikea kokemus johti Suokiven muuttoon äitinsä ja kolmen sisaruksensa kanssa Kärppälahteen, missä hänen musiikillinen lahjakkuutensa pääsi valloilleen. Nuoruudessaan hän kehitti intohimoaan bluesiin ja kansanmusiikkiin, ja huuliharpusta tuli hänen instrumenttinsa, joka sai hänet loistamaan esiintyjänä.
Suokivi liittyi vuonna 1970 Jokamiesten Veljesorkesteriin, jossa hän oli toinen päälaulaja ja taitava huuliharpisti. Hän oli myös merkittävä sanoittaja, kääntäen ulkomaisten bluesartistien kappaleita suomeksi, mikä teki bändin musiikista helposti lähestyttävää.
Vaikka Suokivi erosi bändistä vuonna 1974 keskittyäkseen lääketieteen opintoihinsa, hän lupasi jatkaa sanoitustyötä Jokamiesten Veljesorkesterille. Hän palasi bändin pariin lyhyesti vuonna 1980 ja jälleen vuonna 1982, mutta vakava onnettomuus vuonna 1985 muutti hänen elämänsä suunnan. Vaikka hän toipui, hänen ei enää ollut mahdollista osallistua bändin vaativaan keikkatahtiin, ja hän päätti jäädä pois keskittyäkseen terveyteensä ja lääkärin uraansa.
Eläkkeelle jäätyään Suokivi palasi musiikin pariin. Hänen viimeiset vuotensa kuluivat rauhallisesti, ja hän nautti läheisistä ihmissuhteista ja musiikista.
Suokivi muistetaan karismaattisena esiintyjänä, lahjakkaana sanoittajana ja lämpimänä ihmisenä, joka osasi arvostaa elämän pieniä iloja. Hänen panoksensa sekä musiikissa että lääketieteessä jää elämään.
Larvan laakerista erotetut jäsenet kertovat totuuden ja latovat ankaria syytöksiä Lassi Ajannille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
14. syyskuuta 2016 klo 12.09
Larvan laakeri -yhtyeen entiset jäsenet, kitaristi Jari Hoppela, basisti Onni Terkki ja rumpali Rasmus Sirenne, ovat tulleet esiin kertomaan totuuden. Bändin keulahahmo Lassi Ajanti erotti heidät yllättäen elokuussa.
Kolmikon mukaansa Ajannista on tullut ylimielinen ja hän haluaa olla yhtyeessä ainoa tähti, joka tekee kaiken musiikin ja päättää kaikesta. Erotetut jäsenet eivät saaneet kunnollisia perusteluja erottamiselle ja ovat ihmeissään. He eivät löydä mitään syytä, miksei heidän työnsä enää kelvannut.
"Meidän on pakko puhua totta. Lassi on muuttunut täysin. Hän ei enää kuuntele meitä eikä hyväksy ideoitamme. Hän on muuttunut ylimieliseksi ja haluaa olla yhtyeen ainoa tähti", sanoo basisti Onni Terkki.
"Erottamisemme oli täysi yllätys. Emme saaneet minkäänlaisia perusteluja, miksi meidät erotettiin. Olemme menettäneet paitsi työmme myös ystävämme. Emme ymmärrä, miksi Lassi käyttäytyi näin", jatkaa rumpali Rasmus Sirenne.
Kitaristi Jari Hoppela sanoo olevansa järkyttynyt ja pettynyt erottamispäätökseen. Hän kertoo tehneensä parhaansa yhtyeen eteen ja tahtoisi ratkaista mahdolliset ongelmat Ajantin kanssa. Hoppela on myös huolissaan Larvan laakerin tulevaisuudesta.
Erottamisesta on seurannut myös taloudellinen katastrofi, sillä kolmikko on menettänyt yllättäen työnsä. Heidän mukaansa Lassi Ajanti ei ole antanut heille mitään tukea tai apua erottamisen jälkeen.
Larvan laakerin fanit ovat järkyttyneitä entisten jäsenten syytöksistä ja moni on ilmaissut pettymyksensä Ajantin käytökseen. Ajanti ei ole halunnut kommentoida asiaa millään tavalla.
Larvan laakerin kolme jäsentä erotettiin - fanit raivoavat somessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
24. elokuuta 2016 klo 9.16
Larvan laakeri -yhtyeen keulahahmo Lassi Ajanti on aiheuttanut närää ja hämmennystä fanien keskuudessa erottaessaan kolme yhtyeen jäsentä vain neljän soitetun konsertin jälkeen. Kitaristi Jari Hoppela, basisti Onni Terkki ja rumpali Rasmus Sirenne ovat kaikki joutuneet poistumaan yhtyeestä Ajantin päätöksellä, mikä on raivostuttanut monet yhtyeen fanit.
Fanit pelkäävät, että yhtyeen tulevaisuus on uhattuna ilman kolmea eronnutta jäsentä ja ovat vaatineet Ajantia perumaan päätöksensä.
Ajanti ei ole suostunut kommentoimaan päätöstään millään tavalla, mikä on vain lisännyt spekulaatiota syiden takana. Yhtyeen entiset jäsenet ovat olleet vaitonaisia tapahtuneesta, mutta fanit ovat ilmaisseet pettymyksensä ja jopa vihansa sosiaalisessa mediassa.
Larvan laakeri on ollut yksi suosituimmista TV-maalaisista yhtyeistä ja Ajanti toimii sen laulaja-kitaristina. Yhtye palasi pitkältä tauoltaan aiemmin tässä kuussa. Larvan laakeriin jää jäljelle Ajannin lisäksi kitaristi Lenni Romppala.
Maija Tappari menettää toisen kitaristinsa Turkka Virneksen - tilalle tulossa vanha tuttu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
3. elokuuta 2016 klo 11.34
Legendaarisen Maija Tapparin kitaristi Turkka Virnes joutuu lähtemään yhtyeestä terveydellisistä syistä. Yhtyeen tiedotteessa korostetaan, että Virnes ei ole riidoissa heidän kanssaan. Virnes ehti soittaa yhtyeen kanssa paluukeikoillaan kesällä ja viime talven TV-maan kiertueella. Hän kuitenkin ilmoitti yhtyeelle, ettei pysty jatkamaan soittamista terveydellisistä syistä.
"Olen todella pahoillani, että joudun jättämään yhtyeen terveydellisistä syistä johtuen. Tämä on ollut elämäni suurin haave ja kunnia soittaa Maija Tapparissa. Olen kiitollinen kaikista hienoista hetkistä yhtyeen kanssa, mutta nyt minun on priorisoitava terveyteni", Virnes kertoo.
Maija Tapparin laulaja Mikko Palmi sanoo olevansa surullinen Virneksen lähdöstä, mutta ymmärtävänsä täysin tämän päätöksen.
"Tämä on iso menetys meille kaikille, mutta ennen kaikkea Turkalle. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää ja toivomme, että hän toipuu pian", Palmi sanoo.
Virneksen paikan ottaa toistamiseen Maija Tapparissa aiemmin soittanut kitaristi Sami Lakka, joka oli jo vuonna 1984 ottanut hänen paikkansa yhtyeessä. Lakka sanoo olevansa innoissaan päästessään takaisin yhtyeeseen.
"Olen todella iloinen ja kiitollinen siitä, että saan uuden mahdollisuuden soittaa Maija Tapparissa. Odotan innolla tulevia keikkoja yhtyeen kanssa", Lakka kertoo.
Maija Tappariin jää jäljelle neljä klassisen kokoonpanon jäsentä: laulaja Mikko Palmi, kitaristi Vesa Ollikkala, basisti-laulaja Mika Kivivuori ja rumpali Veikko Kaustinen. Yhtye aikoo jatkaa keikkailua uudella kokoonpanolla ja kiittää fanejaan tuestaan.
Useita kertoja hajonnut ja jälleen perustettu Maija Tappari teki nykyisen paluunsa viime vuonna.
Aiglatsonin kitaristi Väiski Hurula toipuu useista sydänkohtauksista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
3. heinäkuuta 2016 klo 15.41
TV-maan rakastetun muusikon Aiglatsonin kitaristi Väiski Hurula on joutunut kamppailemaan terveysongelmien kanssa. Hurulaa ei ole näkynyt maaliskuun jälkeen yhtyeen keikoilla, mikä on saanut fanit huolestumaan.
Aiglatson paljasti sunnuntaina, että Hurula on kärsinyt kolmesta sydänkohtauksesta huhtikuussa. Hän sanoo Hurulan saaneen ensin kaksi sydänkohtausta. Vaikka hänelle suoritettiin ohitusleikkaus, Hurula sai vielä kolmannen sydänkohtauksen. Hän on joutunut lopettamaan keikkailun.
Aiglatson kertoi olevansa erittäin huolissaan ystävänsä terveydestä ja toivoo hänen toipuvan pian. Hän myös toivoi, että Hurula voisi palata yhtyeeseen, mutta myönsi, että se voi olla mahdotonta, sillä Hurulan kunto on heikko.
"Väiski on tärkeä osa yhtyettämme, ja hänen sairastuminen on ollut valtava isku meille kaikille", Aiglatson sanoi tiedotteessa. "Toivomme hartaasti, että hän saa kaiken tarvitsemansa hoidon ja tuen, jotta hän voisi palata terveenä ja vahvempana".
Aiglatson kertoo myös siitä, ettei ole halunnut korvata Hurulaa kenelläkään muulla kitaristilla yhtyeessään. Sen sijaan hän on keikkaillut yhden soolokitaristin, Riku Arokannon, kanssa. Aiglatson korostaa Hurulan merkitystä yhtyeelle ja kuinka hänen taitonsa kitaristina ovat korvaamattomat. Hän sanoo, että yhtyeen soitto on muuttunut Hurulan poissaolon myötä, mutta he tekevät parhaansa soittaakseen samalla intohimolla kuin ennenkin.
Aiglatson pyysi myös yleisöä kunnioittamaan Hurulan yksityisyyttä ja antamaan hänelle aikaa toipua rauhassa.
Väiski Hurula on Aiglatsonin ja Robert Robbinsin ohella viimeiset edelleen mukana olevat alkuperäisjäsenet Aiglatsonin yhtyeessä.